Bibliotheek richt zo veel mogelijk studieplekken in voor de maand mei

Gepubliceerd op: 19 april 2024 14:25

Veel studenten en scholieren maken gebruik van de studieplekken in de bibliotheek in Korenbeurs. Meestal is er voor iedereen plek, maar nu de eindexamens voor de deur staan, kan het wel eens dringen worden. Daarom opent de Bibliotheek Schiedam de Korenzaal en de Beurszaal op de eerste etage vanaf begin mei voor extra studieplekken, zodat er voor zoveel mogelijk studenten en scholieren plaats is.

Studeren in bibliotheek is gratis en je hoeft geen lid te zijn. Jongeren kunnen er rustig werken zonder afleiding, maar als het nodig is eventueel medestudenten om hulp vragen. Van onze examenbundels, atlassen en woordenboeken mogen de studenten gratis gebruik maken. Je hoeft geen plek te reserveren.

7 Dagen per week studeren!

Studeren in de bibliotheek kan 7 dagen per week van 10.00 uur tot 17.00 uur. Dus ook op zondag en op donderdag is de bibliotheek zelfs geopend tot 20.00 uur. Er zijn wel een paar feestdagen in mei waarop de bibliotheek gesloten is: op Hemelvaartsdag op donderdag 9 mei en tijdens Pinksteren op zondag 19 mei en maandag 20 mei. Heel soms kan het voorkomen dat de zaal toch voor een bepaalde activiteit nodig is, maar de bibliotheek probeert dat tot een minimum te beperken.

Uiteraard wenst de Bibliotheek Schiedam alle studenten succes met hun voorbereidingen!