Ilidia Medina wint Schiedamse Poetry Slam

Gepubliceerd op: 9 juli 2024 08:46

En de winnaar van de vijfde editie van de Schiedamse Poetry Slam is..... Ilidia Medina! Runner-up Daniëla Montoya Jerez maakte het de winnaar niet makkelijk door het publiek actief bij haar optreden te betrekken. Ondanks de felle competitie, wist Ilidia het publiek te imponeren en ging ze er vandoor met de overwinning. Ze zal Schiedam vertegenwoordigen op het NK Poetry Slam 2024, dat plaatsvindt in Tivoli Vredenburg in Utrecht op woensdag 4 september 2024.

De finale in het 5-jarige jubileumjaar van de Schiedamse Poetry Slam was legendarisch. Naast de 4 finale plekken waren er 2 'wild cards' uitgedeeld door de organisatie, waardoor de vele facetten van spoken word optimaal aan bod kwamen.

IIlidia Medina is met haar Kaapverdiaanse roots een vrouw die letterlijk en figuurlijk door het leven danst. Als danser werd ze ingedeeld bij een Spoken word groep, maar het geloof dat dit voor haar was weggelege had ze nog niet. Na een break van 7 jaar is ze vastberaden om stapsgewijs haar stem terug te vinden op het podium van het leven. Dus iedereen is uitgenodigd om haar die stappen te zien zetten tijdens het NK Poetry Slam 2024 later dit jaar!

Schiedams talent

De organisatie van de Schiedamse Poetry Slam ziet vele nieuwe Schiedamse talenten zich ontwikkelen op het podium in de bibliotheek. Woordkunstenaars die inmiddels op lokale en landelijke evenementen staan, zoals de Schiedamse woordkunstenaar KMR. Hij stond voor het allereerst op een podium tijdens de slam van 2021, won de editie van 2022 en is sinds 1 januari 2024 stadsdichter van Schiedam! Zaïre Krieger, finalist van de eerste Schiedamse Poetry Slam, trad in 2023 op voor de koning en meerdere malen op nationale TV.

Poetry Slam is een internationaal bekend concept. In de beide voorrondes (woensdag 17 mei en 31 mei) was plaats voor optredens van acht deelnemers per keer. Het publiek stemde wie er door mocht. De winnaar van de finale is afgevaardigd om Schiedam te vertegenwoordigen in de landelijke finale: het NK Poetry Slam, najaar 2024. De landswinnaar stroomt vervolgens door naar het Europees Kampioenschap én mogelijk het WK. Een prachtige kans voor opkomend talent om zichzelf te presenteren. 

Meer over de Schiedamse Poetry Slam