Expositie BEATRIXPARK010

Woensdag 1 mei 2024 t/m zondag 30 juni 2024 | de Korenbeurs

Kosten: gratis

Het Prinses Beatrixpark is letterlijk en figuurlijk het groene hart van de stad en een belangrijke schakel in de Schiedamse parkengordel. De aanleg is gestart in 1952 en op 9 juni 1959 is het park officieel geopend. Dit jaar dus 65 jaar geleden. Een mooie gelegenheid om het park, dat regionale bekendheid geniet, in het zonnetje te zetten met een speciale expositie.

Curator Leon Collignon vertelt met de expositie BEATRIXPARK010 in de bibliotheek in de Korenbeurs het verhaal van het jarige Beatrixpark. Het is het verhaal van een geliefd, veel bezocht en veerkrachtig stadspark waar veel bezoekers op adem komen. Leon is dertig jaar excursieleider in het park en initiatiefnemer van de stichting ‘Vrienden van Beatrixpark Schiedam’. Aan de hand van herinneringen uit het collectief geheugen van de stad neemt hij de bezoeker mee op reis door de geschiedenis van het park.

De expositie sluit aan bij de tiende editie van de Rotterdamse parkenmaand in mei.

Op zondag 26 mei van 10:00 tot 11:15 uur geeft Leon Collignon een lezing over het Beatrixpark in de bibliotheek in de Korenbeurs. Gratis kaarten voor deze lezing zijn te bestellen via onderstaande knop.

De expositie is gedurende de maand mei dagelijks te zien tijdens de openingstijden van de bibliotheek aan de Lange Haven 145 in Schiedam. De toegang is gratis.

Foto: Poldervaart ter hoogte van Beatrixpark. Foto door Leon Collignon.

Bestel je gratis kaarten voor de lezing