Expositie Trektocht - Een theatrale reis langs levensbeschouwelijke schatkamers in Schiedam

Vrijdag 20 september 2024 t/m donderdag 31 oktober 2024 | de Korenbeurs

Kosten: Gratis

Op 20 september opent de Bibliotheek Schiedam, in samenwerking met Heem, de expositie Trektocht. Tijdens deze expositie wordt het publiek meegenomen op een (audio)visuele, fysieke en informatieve weergave van de gelijknamige theatervoorstelling die in de zomer van 2024 in Schiedam werd georganiseerd.

Trektocht, een reis langs levensbeschouwelijke schatkamers in Schiedam is een expositie voortkomend uit het gelijknamige theaterproject. Tijdens de voorstelling namen acht Schiedammers met diverse levensbeschouwelijke achtergronden het publiek mee op een theatrale trektocht van scènes, beelden en persoonlijke verhalen langs 'levensbeschouwelijke schatkamers' in Schiedam. Onder andere: de SCIV moskee, Het Alevitisch Cultureel Centrum en De Bibliotheek Schiedam. De expositie omvat verschillende elementen uit dit theaterproject bestaande uit: een reeks portretfoto's van de spelers, diverse decorstukken en attributen en vertoning van een korte film.

Het project onderstreept het belang van ontmoeting. Heem, de initiatiefnemer van het project, maakt kunst die de ontmoeting tussen mensen met verschillende religies en levensbeschouwingen bevordert. De expositie wordt officieel geopend op vrijdag 20 september om 21.00 uur en is te zien tot en met 31 oktober in de Korenbeurs.

Praktische informatie

  • Expositie: Trektocht – Een theatrale reis langs levensbeschouwelijke schatkamers in Schiedam
  • Datum opening: 20 september 2024 (de expositie is tot 31 oktober te zien).
  • Tijd opening: 21:00 uur (de expositie is te zien tijdens de openingsuren van de bibliotheek). 
  • Locatie: de bibliotheek in de Korenbeurs, Lange Haven 145, 3111 CD Schiedam
  • Toegang: gratis tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Website van Trektocht