S’ Culture Clup Festival

Vrijdag 27 september 2024, van 14:00 tot 19:00 | de tuin van de Grote Kerk

Kosten: Gratis

Het S’Culture Clup Festival komt weer naar Schiedam! Op vrijdag 27 september 2024 organiseert het jongerenplatform I’ve Got The #Power, in samenwerking met de Brandersfeesten, de Kroepoekfabriek, de Bibliotheek Schiedam en het Stedelijk Museum Schiedam, een nieuwe editie van dit evenement.

Dit unieke kunst- en cultuurfestival, georganiseerd door jongeren en voor jongeren, vindt plaats in de sfeervolle tuin van de Grote Kerk. Jongeren tussen de 12 en 18 jaar krijgen de kans om op een toegankelijke en leuke manier kennis te maken met het culturele aanbod van de stad.

Op advies van jongeren

Het festival is ontstaan op advies van jongeren zelf. Uit de I’ve Got The Power Jeugdmonitor en de gesprekken met jongeren tijdens de I’ve Got The Power Speak Ups, bleek dat veel jongeren niet goed op de hoogte zijn van het culturele aanbod in Schiedam en dat ze een festival speciaal voor hen missen. Daarom is het S’Culture Clup Festival in het leven geroepen, waar jongeren en culturele instellingen elkaar ontmoeten en inspireren.

Programma

Wat kun je verwachten? Toffe artiesten, een AI Poem Booth, Silent Disco, friendship bracelets maken, meebouwen aan een grote kunstinstallatie, pingpong, MOKtails, spullen ruilen bij de Change Clup, en nog veel meer! Kom langs en ontdek wat Schiedam jou te bieden heeft, allemaal van 14:00 – 19:00 uur in de tuin van de Grote Kerk.

Bekijk hier de teaser voor S'Culture Clup Festival 2024!