Suikerzoet Filmfestival - Together 99

Zaterdag 16 november 2024, van 20:00 tot 21:30 | de Korenbeurs

Kosten: gratis

Het best bewaarde geheim van het hele Rijnmondgebied staat weer op het programma: het Suikerzoet Filmfestival. Gratis en voor niets kun je gedurende 4 dagen zo’n 75 films bezoeken in prachtige Schiedamse locaties, zoals de bibliotheek in de Korenbeurs. Een heerlijk uitje!! Om 20.00 uur vertonen we de film Together 99. Hierin brengt regisseur Lukas Moodysson de cast van Together opnieuw bij elkaar om vierentwintig jaar na de oprichting van de Tillsammans-commune de balans op te maken

Suikerzoet Filmfestival is het grootste gratis – indoor – Filmfestival van Nederland. Begonnen als een bescheiden festival voor een paar honderd liefhebbers, is het festival inmiddels uitgegroeid tot een volwassen evenement met rond de 10.000 filmbezoeken met bezoekers van binnen en buiten Schiedam. Er worden zo’n 75 films vertoond op verschillende historische en verrassende locaties in het centrum van Schiedam. 


Together 99 (2023)

In Together 99 brengt regisseur Lukas Moodysson de cast van Together opnieuw bij elkaar om vierentwintig jaar na de oprichting van de Tillsammans-commune de balans op te maken. Het is inmiddels 1999 en Klasse en Göran zijn de enige twee overgebleven leden van de groep. Om hun lusteloosheid wat te temperen, nodigt Klasse voor Görans verjaardagsfeest stiekem voormalige leden van de commune uit. Terwijl de vrienden van vroeger op een veelbewogen avond bijpraten, komen zowel oude littekens als nieuwe hoopvolle verhalen aan het licht.

Op de website van het Suikerzoet Filmfestival kun je real time de stoelenchekcer in de gaten houden. Zo kun je zien op welke locatie en bij welke film je nog een gratis plekje kunt bemachtigen! Zet 'm in je agenda!

Stoelenchecker website Suikerzoet Festival