Jeugd & Jongeren

Zoek je een digitaal prentenboek? Wil je lekker wegdromen bij een boek? Moet je lezen voor je lijst? Of zoek je informatie over een spreekbeurt? Klik op je leeftijd en bekijk wat de bibliotheek te bieden heeft.

Spelletjes middagen in de bieb!

Zin in een spelletje? Deze zomer kun je elke zondag spelletjes spelen in de Korenbeurs. Beverbende, Regenwormen, schaken, dammen, memory, noem maar op! Er is plezier voor jong en oud! Elke zondag van 13.00 tot 17.00 uur staan de spelletjes op de 1e verdieping voor je klaar. Deelname is gratis. Kom langs met je gamebuddy en ontspan!

Agenda

Winnaars Kinderjury 2024

Kinderjury 2024, winnaars zijn bekend!

De winnaars zijn bekend! Je kunt ze uiteraard lenen in de bieb.

Naar de Kinderjury boekentips

Word gratis lid!

Tot 18 jaar is een abonnement op de bibliotheek gratis! Je mag de leukste boeken, tijdschriften en films lenen. 

Word lid

Voorleestas

Lees mee vanuit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag met je kind aan de hand van een mooi prentenboek.

Bekijk de Voorleestas

Prentenboeken in alle talen

Lees samen het prentenboek 'Help! Een verrassing!' en laat u voorlezen in uw eigen taal. Veschillende prentenboeken in wel 50 talen voorgelezen.

Prentenboeken in alle talen


Meer dan alleen maar boeken lenen!

Met je bibliotheekpas kun je online oefenen voor je theorie-examen, voorleesfilmpjes bekijken, informatie zoeken voor je werkstuk, oefenen voor de basisschoolvakken en nog veel meer. Kijk meteen wat er allemaal kan.

Ga naar Online Lezen & Leren


Meer tips?

Het team Educatie van de Bibliotheek heeft leuke tips en challenges voor je op een rijtje gezet. Maak een eigen eigen raket, leer een stopmotion filmpje maken en natuurlijk leuke boekentips.

Meer tips

Speel de game: Hackshield

In HackShield leer je wat jij als Cyber Agent kan doen om te zorgen dat niet alleen jijzelf, maar ook je vader, moeder, opa en oma online veilig zijn. Speel de game online of via de app.

Speel Game Hackshield

Boekentips Jeugd

Hier vind je boekentips van jeugdige lezers. Wil je ook een boekentip insturen? Dat kan! Stuur een mail naar educatie@debibliotheekschiedam.nl.

Bekijk hier de tips