Educatie

Sinds de oprichting van de openbare bibliotheken is ondersteuning van educatie en persoonlijke ontwikkeling het centrale doel. In Schiedam werken we met de Gezinsaanpak, waarbij we kinderen en hun ouders vanaf de geboorte stimuleren om op een plezierige manier met lezen en taal bezig te zijn. We doen dat samen met het CJG, de kinderopvang, de scholen, de Gemeente Schiedam en andere partners. 
Kijk hieronder voor ons aanbod. Heb je vragen? Dan kun je mailen naar: educatie@debibliotheekschiedam.nl

Primair onderwijs

Voortgezet Onderwijs

Cultuureducatie

Kennismaking met kunst en cultuur bevorderen behoort tot een van onze vijf kerntaken. Waar beter te beginnen dan in het onderwijs? We organiseren onderscheidende projecten als het Kinderpo√ęziefestival, Taalparels en Culture Sneak Peek. En we faciliteren de lokale basisinfrastructuur kunst- en cultuureducatie met de Kunstenparels, Cultuurparels, advies, bijscholing en ontmoeting. 

Meer info

Online cursussen

Speciaal voor leden van de bibliotheek hebben we een aanbod van interessante cursussen en trainingen samengesteld. Alle leden van de bibliotheek kunnen deze online cursussen gratis volgen, dus ook jeugdleden. De aanbieders van de cursussen zijn Soofos en GoodHabitz.

Meer info

Voor de jeugd

Hier is alles te vinden wat de bibliotheek voor de jeugd heeft.
Of ze nu lekker weg willen dromen in een boek of zoek zijn naar informatie over een onderwerp. 

Naar de jeugdpagina's

Voor de ouders

Heeft je kind moeite met lezen? Ben je benieuwd hoe je je kind 'mediawijs' kunt maken? Is er bij je kind iets naars gebeurd op internet of social media? Hier vind je informatie en tips.

Informatie en tips voor ouders